Mekkorára nő egy golden retriever és mikor válik felnőtté

Mekkorára nő egy golden retriever és mikor válik felnőtté?

A golden retriever egy nagy méretű fajta, ettől még nagyobb szívvel :), akik végtelen szeretettel és odaadással vannak tulajdonosuk iránt és az egyik leghűségesebb kutyafajta. Ezért el is szokták felejteni, milyen nagyra nőttek már és gyakran próbálnak meg ölebek lenni, így behuppanni gazdájuk karjaiba, miután az leült a kanapéra egy hosszú nap után. Nagy testével igyekszik szeretetet lopni bárkitől a helyiségben. 

De térjünk a méretre

Egy egészséges, kan golden retriever súlya 29 – 36 kg között, míg marmagassága 56 – 61 cm közötti. A szukák természetesen kisebbek, 27 – 33 kg és marmagasságuk 51 – 56 cm. 

Noha a golden retrievereket nagy kutyáknak tekintik, a többi fajtához képest mégsem olyan nagyok, mint pl. a dán dog, vagy a bernáthegyi. 

Mivel ez a fajta annyira szelíd és játékos, hogy megfelelőe kiképezve nem merühet fel semmilyen probléma pici gyermekekkel való játszás esetén sem. De mivel tele vannak energiával és izgalommal, ezért kell gondoskodni arról és megtanítani őt, hogy véletlenül fel ne lökjön egy pici gyermeket. 

Mikorra válnak felnőtté?

Bár egész életükben megőrzik kölyökkorukból hozott energiájukat és személyiségüket, 1-2 év alatt teljesen fizikailag érettek lesznek. Ezen a ponton a csontok teljesen felnőnek és teljes fizikai erőfeszítést igényelnek.

Szellemi érettségük viszont akár 3 évig is eltarthat, mielőtt teljes mértékben kifejlődik.

Golden Retriever kutyáinkról készült fotókat itt találod.

Golden Retriver videók.