Golden Retriever nevek

Válassz nemet
Fiú
Lány
mininarancs.hu
GOLDEN RETRIVER KUTYUSOD NEVE:
mininarancs.hu

Amikor eldöntjük, hogy szeretnénk egy Golden Retriever kutyust, már akkor eljátszunk a gondolattal mi is legyen a neve.

Tapasztalat az bizonyítja, hogy akik eljönnek hozzánk az esetek nagy többségében már tudják mi lesz a kutyus neve. Viszont az ellenkezőjére is van példa volt, hogy egy nagyon aranyos kislány aki egy leendő mininarancs gazdi volt, többször is ellátogatott megnézni a kölyök kutyust, és amikor eljött mindíg más nevet talált ki a kutyusnak 🙂 Ezek nagyon jópofa és aranyos nevek voltak, kettőre határottam emlékszem, az egyik a prézli a másik pedig a marcipán volt, persze a végén a kutyus Tobynak nevezte el. Vagy azóta ki tudja mi lett a kölyök neve 🙂

Egyszóval ez egy nehéz dolog, mert olyankor választunk még neki nevet amikor még nem is igazán tudjuk, milyen személyiség jegyekkel lesz megláldva a kutyus. Persze a legtöbb névnél ez nem is igazán játszik szerepet, csak ha valami nagyon vicces vagy nagyon a kutyára jellemző nevet adunk.

Emlékszem az első kutyánkra és a név választásra. Nálunk a családban abszolúlt demokrácia van, bedobunk több nevet és figyeljük a reakciókat amikor nagyon nevetünk és mindenki egyetért a névben, olyankor szokott egy igazán vicces jófofa név megszületni, de van amikor csak sima szavazás jegyében eldöntjük a nevet.

Az első kutyánk neve éppen így született meg, nem igazán tudunk közös nevezőre jutni amikor az öcsém (Tamás) bedobta legyen a kutya neve NARANCS, természetes a kutya egy arany sárga színű golden retriever volt, így hamar megtetszett mindenkinek.

És most elárulok egy kulissza titkot ő volt az első golden retriever kutyusunk és akkor még nem is tudtuk, hogy mi ezzel szeretnénk bármilyen szinten is foglalkozni, de mivel ő volt az első kutyusunk így az ő tiszteletére lett a kennelünk neve mininarancs.

Azt tapasztaltuk sokan kérnek tanácsot a névadással kapcsolatban is, éppen ezért összegyűjtöttük a legjobb Golden retriever neveket, és egy kutya név generátorba tettük őket.

Golden Retriever kutya nevek

Ezek olyan nevek amiket az évek során összegyűjtöttünk, és persze a kutya gazdiktól is meg szoktuk kérdezni milyen nevet adnak majd a kutyusnak és ezért ezeket a neveket is beletettünk a programba.

A neveket folyamatosan bővítjük, és nagyon bízunk benne sok leendő gazdinak  lesz majd segítségére az oldal.

Golden retriever Blog oldalunk még több hasznos információt találsz.