fekete golden retriever

A fekete Golden Retriever

Tökéletes családi kutyára vágyik? Igen, jól sejtette, ez lehet a Labrador is és lehet az arany bundájú Golden Retriever is. A Golden Retrievert a világon szerte a világon ismerik és szeretik isteni szépsége, intelligenciája és barátságos jellege miatt. Ő a tökéletes családi kutya. Lehet a barátod, a kocogó társad és minden nap jó ok arra, hogy vidám legyél és mosolyogj. Aranyló bundája fénylik, ahogy a gyepen szaladgál. Azonban az utóbbi időben egyre többen mutatnak érdeklődést fekete fajta társa iránt. 

A fekete Golden Retrieverek tulajdonsága

Ők a hagyományos Retrieverek egyik fajtája, ugyanazok a jellemzőik, az árnyalatuk kivételével. Ugyanolyan intelligensek és barátságosak, mint arany társaik, csak nekik csillogó fekete színük van. Fontosságuk egyik jellemzője, hogy egészen biztosan fajtatiszták. Csak fekete a bundájuk a genetikai sokféleségi tényező miatt, amelyet a fajták a fejlődési folyamatban adtak hozzá a vérvonalukhoz. A legtöbben azt gondolják, hogy ők a bizonyos Flat Coated Retriever egyik tenyésztett eredménye, amelyet a tenyésztési folyamat során a Golden Retrieverek előállításához használtak. Sokan összekeverik a fekete Golden Retrievereket a Flat Coated Retrieverekkel, de a Flat Coated Retrieverek egy különálló fajta, amely nem biztos, hogy minden Golden Retriever imádónak felelne meg, mert sokkal nagyobb a mozgásigénye és természete hajlik a vándorlásra. 

Tehát összehasonlítva mindezeket, a fekete Golden Retrievereket nagyon könnyű képezni, nyugodt természetük van és biztosan ragaszkodó típusok.

Fizikális különbségek

A Flat Coated Retrievereknek hosszabb, göndörebb a bundájuk, míg a Golden Retrievereknek inkább vastagabb. Egy nagyon érdekes tény a színekben viszont, hogy a fekete Golden Retrieverek, hiába is fajtatisztaságuk, nem léphetnek fel kiállításokon, egyszerűen csak azért, mert a Brit-, Kanadai- és Amerikai Kennel Klub nagyon szigorú a színeket illetően.

Legfőbb különbségek a fekete Golden Retrieverek és a Golden Retrieverek között

Ami azt illeti, nem különböznek egymástól, egyetlen dologban csupán: a színükben. Ugyanazt a temperamentumot képviseli, mint arany színű fajtársa. 

Következetes és sok gyakorlásra van szükségük, egyszerűen imádnak úszni, tóparton, vagy tengerparton érzik jól magukat és utazni is szeretnek. Tele vannak szeretettel, szó szerint, de testi és lelki ingerben tartanunk őket, foglalkozni kell velük, mert unatkozni fognak és szomorúak lesznek, amit esetleg a cipőnk bánhat meg. Így, ha egy kicsit izigsebb színű kutyusra vágyik, akkor a fekete Golden Retriever a legjobb választás. 

Tehát most kiderült, hogy a fekete színű Goldie-k nem különböznek arany színű társaiktól. 

Ha azon gondolkozik, hogy Golden Retrievert szeretne, keressen fel egy tenyésztőt, hogy még többet megtudjon a fajtáról. Talán drága lehet, de minden pénzt megér. Legalább 12 évre kap egy legjobb barátot, ha a tenyésztő garantálja az egészséget és Ön is megtesz ezért mindent a tartása során. Találjon egy jó állatorvost, és nézzen körül a tenyésztők körében, kérdezze ismerőseit, barátait, járjon utána. Döntse el, hogy megfelelően gondozza kutyáját, mert nem kevesebb, mint egy csecsemő gondozása.

A fehér golden retrieverről itt olvashatsz.