fehér golden retriever

Fehér Golden Retriever

A fehér Golden Retrieverek, más néven „Angol krém Golden Retriever” hőnáhított kutyák, az emberek szívesen gondolnak rájuk mint négylábú társra. Okos, hűséges kutyák, nagyszerűen megfelelnek széles körben, a gyerekes családoktól az időskorúakig.

A Fehér Golden Jellemzői

Az angol krém Golden Retriverek a nyugodt, szelíd természetükről híresek. Intelligensek, szeretetteljesek, játékosak és hihetetlenül hűségesek, ami a tökéletes háziállattá teszi őket más kiskoruktól. Sok ember tart igényt a fehér golden-nel azonosított  európai vérvonalakra, ami a legtisztább családfát garantálja a kutyakiállításokhoz és tenyésztéshez. A fehér golden retrievereket gyakran három okból tenyésztik: a páratlan vérmérsékletük, jó egészségük és robosztus testalkatuk miatt. A fehér goldenek szép krém színű szőrt növesztve egészséges és erős kutyává nőnek. Minden golden kutyának van valamennyi aranyszín a szőrzetében, még a legfehérebb színű fajtának is átszövi a bundáját. Így a krém szín sokkal találóbb, mint a fehér.

A különbség az arany és a fehér Golden Retriever között

A Golden Retriever egy erős, szilárd kutya ami élettel teli és nagyon barátságos. Csakúgy mint a fehér fajta, az aranyszínű is intelligens és lojális. Viszont az aranyszínűek habitusa kicsit eltér a fehérekétől. Amíg mindkettő jó természetű, a fehér hajlamos kicsit „nyugisabb” lenni.

A fehér golden retriever története

A goldenek tenyésztése Európából és Skóciából ered és az 1860-as évekre nyúlik vissza. Eredetileg egy angol arisztokrata, Lord Tweedmouth tenyésztette őket, aki keresztezte a sárga retrievert a tweed vízispániellel. Ma már ez a spániel fajta kihalt, de régen lelkes „retrievereknek” ismerték őket, és vadászatra, illetve nyugodt és hűséges házi kutyaként tartották. A leszármazottaik megtartották ezeket a tulajdonságokat. 

A fehér Golden Retriever a tökéletes családi kutya. Nyugodt és nyájas temperamentuma az intelligenciájával és hűséges természetével kombinálva nagyon szerethetővé teszi.

A képen látható kutyus a mi kutyánk a neve Szofi, ő az első fehér goldenünk, és tapasztalatból mondom a legjobb természetű kutytusunk. Persze nem azt akarom mondani, hogy a többi kutyánknak rossz a természete, de ő valahogy más mint a többi goldenünk. Már kölyök kutyus korában is lehetetett látni rajta, hogy nem volt annyi „gond” vele mint a többiekkel. Nagyon játékos és okos kutyus, imádjuk a természetét.

Golden Retriever Blog

Amennyiben nem tudod, hogyan nevezd el leendő Golden Retrievered, akkor itt megtalálod a legjobb Golden Retriever neveket.